Sogo doesn't start after the reinstallation

sogo

(kai) #1

Hi @stephdl, i have unstalled sogo, mariadb etc. after the reinstall i am not able to start the service of sogod and dont get a log or something from it. any idea?


Nethserver-sogo, needs test
(Stéphane de Labrusse) #2
config delete sogod
signal-event nethserver-sogo-update

(kai) #3

did not change a thing… maybe you be able to verify this.
● sogod.service - SOGo is a groupware server
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/sogod.service; enabled; vendor preset: disabled)
Active: failed (Result: signal) since Fri 2017-12-08 10:52:18 CET; 1min 2s ago
Process: 11824 ExecStart=/usr/sbin/sogod -WOWorkersCount ${PREFORK} -WOPidFile /var/run/sogo/sogo.pid -WOLogFile /var/log/sogo/sogo.log (code=killed, signal=SEGV)

Dec 08 10:52:18 systemd[1]: Starting SOGo is a groupware server…
Dec 08 10:52:18 systemd[1]: sogod.service: control process exited, code=killed status=11
Dec 08 10:52:18 systemd[1]: Failed to start SOGo is a groupware server.
Dec 08 10:52:18 systemd[1]: Unit sogod.service entered failed state.
Dec 08 10:52:18 systemd[1]: sogod.service failed.


(Stéphane de Labrusse) #4

what is the output

[root@ns7dev5 ~]# rpm -qa | grep sogo

nethserver-sogo-1.6.16-1.ns7.sdl.noarch
sogo-activesync-3.2.10-1.ns7.x86_64
sogo-tool-3.2.10-1.ns7.x86_64
sogo-3.2.10-1.ns7.x86_64
sogo-ealarms-notify-3.2.10-1.ns7.x86_64

[root@ns7dev5 ~]# rpm -qa | grep sope

sope49-xml-4.9-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-gdl1-mysql-4.9-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-mime-4.9-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-cards-3.2.10-1.ns7.x86_64
sope49-sbjson-2.3.1-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-core-4.9-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-ldap-4.9-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-gdl1-4.9-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-appserver-4.9-20170712_1400.ns7.x86_64
sope49-gdl1-contentstore-3.2.10-1.ns7.x86_64

check also if the mariadb is created (I suppose that you removed it before to reinstall sogo)

mysqlshow

+--------------------+
|     Databases      |
+--------------------+
| information_schema |
| mysql              |
| performance_schema |
| phpmyadmin         |
| sogo               |
+--------------------+

(kai) #5

Sorry for the Delay, i install it all completly new, now everything seems to work. Just one F… thing is, that my Android Device is not synching the Contacts, grrr, and i dont get an error in the logs… (or just not finde him)


(Stéphane de Labrusse) #6

only the contacts by activesync doesn’t work on your android device ?

Can you detail what you did to reinstall sogo please ?


(kai) #7

Yep, from the Webgui everything is fine, from Outlook also, from ios also. From Android mails, calender is fine, only the contacts are not synching.

I have installed everything new :slight_smile:


(Stéphane de Labrusse) #8

ok, did you keep the sogo database or did you remove it ?

as an alternative for contacts I use the carddav feature of sogo


(kai) #9

i also removed the database. rebuild it new by import from ics.

carddav is working, cause i use it by ios


(Stéphane de Labrusse) #10

nothing in /var/log/sogo/sogo.log ?


(kai) #11

nothing where i read something to help me

[WARN] <0x0x55f4d9fbe5f0[WOWatchDogChild]> pid 2764 has been hanging in the same request for 3 minutes Dec 09 08:39:18 sogod [2764]: 192.168.100.129 “POST /SOGo/Microsoft-Server-ActiveSync?Cmd=Ping&User=rainer&DeviceId=SEC1E36711B38024&DeviceType=SamsungDevice HTTP/1.1” 200 13/15 180.231 - - 0 Dec 09 08:39:27 sogod [2761]: <0x0x55f4daddde70[SOGoActiveSyncDispatcher]> Sleeping 30 seconds while detecting changes in Ping… Dec 09 08:39:30 sogod [2357]: [WARN] <0x0x55f4d9fc4bb0[WOWatchDogChild]> pid 11061 has been hanging in the same request for 1 minutes Dec 09 08:39:33 sogod [11061]: <0x0x55f4daf2ecf0[SOGoActiveSyncDispatcher]> Sleeping 30 seconds while detecting changes in Ping…


(Stéphane de Labrusse) #12

it would be interesting to cross-check with another (android) device from where the problem comes: android or sogo


(kai) #13

unfortunately i did not have another android. i installed a minute ago the android outlook client and there i have also my contacts. but still not in the adressbook of android.


(Stéphane de Labrusse) #14

no clues :frowning:

I don’t understand you, contacts are workable by the outlook client, but not by the contact manager of android and activesync. Is it that ?

what is the protocol of outlook client, probably activesync ?


(kai) #15

sorry for describing it bad. i installed the first time, just for playing around, the outlook client on android. the win10 client works good with everything. yes, both are using the activesync. only the android contact manager doesent get the contacts.


(kai) #16

and also funny, what drives me crazy, if i add a new contact from the mobile with the contact manager from android it is shown everywhere, so in direction of the server it works


(Stéphane de Labrusse) #17

maybe something not removed on the android device as some certificates, don’t know. Google gives some clues ‘activesync android don’t sync contacts’, perhaps time to look on the android side if the W10 and the android outlook client are workable


(kai) #18

yep, i try to figure it out :slight_smile:


(kai) #19

maybe this is the Problem?

Dec 09 11:15:32 sogod [16438]: [WARN] <0x0x559ae1cfe950[SOGoWebDAVAclManager]> entry ‘{DAV:}write’ already exists in DAV permissions table Dec 09 11:15:32 sogod [16438]: [WARN] <0x0x559ae1cfe950[SOGoWebDAVAclManager]> entry ‘{DAV:}write-properties’ already exists in DAV permissions table Dec 09 11:15:32 sogod [16438]: [WARN] <0x0x559ae1cfe950[SOGoWebDAVAclManager]> entry ‘{DAV:}write-content’ already exists in DAV permissions table

2017-12-09 11:28:00.021 sogod[16442:16442] ERROR(-[NGLdapSearchResultEnumerator nextObject]): does not support result references yet … 2017-12-09 11:28:00.056 sogod[16441:16441] ERROR(-[NGLdapSearchResultEnumerator nextObject]): does not support result references yet … 2017-12-09 11:28:00.079 sogod[16431:16431] ERROR(-[NGLdapSearchResultEnumerator nextObject]): does not support result references yet … 2017-12-09 11:28:00.084 sogod[16437:16437] ERROR(-[NGLdapSearchResultEnumerator nextObject]): does not support result references yet … Dec 09 11:28:00 sogod [16441]: [WARN] <0x0x559ae1b63f80[SOGoWebDAVAclManager]> entry ‘{DAV:}write’ already exists in DAV permissions table Dec 09 11:28:00 sogod [16441]: [WARN] <0x0x559ae1b63f80[SOGoWebDAVAclManager]> entry ‘{DAV:}write-properties’ already exists in DAV permissions table Dec 09 11:28:00 sogod [16441]: [WARN] <0x0x559ae1b63f80[SOGoWebDAVAclManager]> entry ‘{DAV:}write-content’ already exists in DAV permissions table

Dec 09 11:28:34 sogod [16425]: [WARN] <0x0x559ae0d57130[WOWatchDogChild]> pid 16435 has been hanging in the same request for 6 minutes


(Jeroen Visser) #20

I noticed numerous Android clients, including Outlook, not handling active sync well. The default ‘mail’ client on my HTC makes a mess of it. Installing a decent app like blue mail or nine solved that issue.

With problems on Android, but not in Outlook on Windows, suspect the Android mail client first.