Backup data on Smb share now doesn't work

samba
backup

(Luca Aguzzoli) #1

Good morning to all!
After a very long period the backup data now doesn’t work.
It seems that backup process start correctly, but after pre-backup-done it stops.
I tried to restart the server and check in the smb destination of the backup files is already avaible , and it’s all fine.
What can i check to try to understand what’s happening now?
this is the last part of /var/log/backup-data.log

2018-02-11 03:00:02 - START - Backup data started
2018-02-11 03:00:17 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-11 03:10:32 - STEP - backup-data-duplicity done
2018-02-11 03:10:38 - SUCCESS - Backup done
2018-02-12 03:00:02 - START - Backup data started
2018-02-12 03:00:15 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-12 03:00:31 - STEP - backup-data-duplicity done
2018-02-12 03:00:36 - SUCCESS - Backup done
2018-02-13 03:00:02 - START - Backup data started
2018-02-13 03:00:20 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-13 03:00:51 - STEP - backup-data-duplicity done
2018-02-13 03:00:55 - SUCCESS - Backup done
2018-02-14 03:00:01 - START - Backup data started
2018-02-14 03:00:21 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-14 03:14:59 - STEP - backup-data-duplicity done
2018-02-14 03:15:03 - SUCCESS - Backup done
2018-02-15 03:00:01 - START - Backup data started
2018-02-15 03:00:13 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-15 03:33:57 - STEP - backup-data-duplicity done
2018-02-15 03:34:00 - SUCCESS - Backup done
2018-02-16 03:00:01 - START - Backup data started
2018-02-16 03:00:20 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-16 03:15:00 - STEP - backup-data-duplicity done
2018-02-16 03:15:04 - SUCCESS - Backup done
2018-02-17 03:00:01 - START - Backup data started
2018-02-17 03:00:24 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-17 03:30:25 - STEP - backup-data-duplicity done
2018-02-17 03:30:28 - SUCCESS - Backup done
2018-02-18 03:00:02 - START - Backup data started
2018-02-18 03:00:19 - STEP - pre-backup-done done
2018-02-23 03:00:01 - START - Backup data started
2018-02-23 03:00:12 - STEP - pre-backup-done done

Thank you in advance!
Luca


(Jorge Jiménez) #2

Hello, i can’t really help but it seems i’m having trouble too. I think it may be related to the connection via SMB…

2018-02-23 01:00:01 - START - Backup data started
2018-02-23 01:01:59 - ERROR - Error while mounting 192.168.10.2:\backup.email : mount error(95): Operation not supported Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)
2018-02-23 01:01:59 - ERROR - Event pre-backup-data failed - 1

Did your problems began after an update?


(Michael Träumner) #3

@luca_aguzzoli You can also have a look at:

/var/log/last-backup.log

@jjimenez Please have a look here:

I think the protocol version could be your problem.


(Luca Aguzzoli) #4

Yes, it does, after an update.
Now i tried to move the destination folder to a synology nas with smb 3 protocol configured.
i will report results later!

Luca


(Luca Aguzzoli) #5

Thank you, as i said to jjimenez i tried to move the destination folder to a synology nas with smb 3 protocol configured.
hope this fix the problem!
Luca